Articles

Comunicat de presă Integrarea migranților și refugiaților în România: progrese și probleme actuale

Sursa foto: Agerpres

În data de 26 noiembrie, a avut loc, la București, conferința ”Integrarea migranților și refugiaților în România: progrese și probleme actuale”, organizată de Centrul pentru Inovare Publică și partenerii săi din Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR).

Românii sunt invitați să semneze prima inițiativă cetățenească europeană care vrea să modifice regulile europene pentru refugiați, We are a welcoming Europe

Solidaritatea nu este un delict. Cetățenii europeni își reclamă dreptul de a ajuta refugiații și instituțiile naționale sau europene responsabile de integrare, fără să fie amendați sau amenințați cu închisoarea. Prin strângerea unui milion de semnături în cel puțin 7 state membre, cetățenii pot modifica regulile europene.

English

The Coalition for the Rights of Migrants and Refugees (CDMIR) was founded between January-March 2017 through the joint effort of the Immigrants Integration Research and Documentation Center (part of the Romanian Health Promotion Association) and Center for Public Innovation.  The creation and activity of the Coalition is supported through two projects:

Comunicat de presă: S-a constituit Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților

Un grup de 11 organizații neguvernamentale cu activitate în domeniul migrației, drepturilor omului și politicilor publice anunță semnarea oficială a parteneriatului prin care au pus bazele ”Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților” (CDMiR).

Pages

                                    

În anul 2017 Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților a fost finanțată printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Începând cu anul 2018, CDMiR este susținută prin intermediul proiectului NIEM- National Integration Evaluation Mechanism. Measuring and improving integration of beneficiaries of international protection, finanțat prin Fondul European pentru Migrație și Azil, co-finanțat de Open Society Foundations.

Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român, accesați www.swiss-contribution.ro, www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

Detalii despre proiectul NIEM sunt disponibile pe www.forintegration.eu.

Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian, a Comisiei Europene, sau a Open Society Foundations.

Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor și de Centrul pentru Inovare Publică.