Semnează Inițiativa Cetățenească Europeană „Welcoming Europe”

Date: 

Tuesday, September 25, 2018
We are a Welcoming Europe!

Solidaritatea nu este un delict. Cetățenii europeni își reclamă dreptul de a ajuta refugiații și instituțiile naționale sau europene responsabile de integrare, fără să fie amendați sau amenințați cu închisoarea. Prin strângerea unui milion de semnături în cel puțin 7 state membre, cetățenii pot modifica regulile europene. Românii pot contribui la inițiativa cetățenească europeană prin strângerea a cel puțin 24.000 de semnături, fizic sau online.

Principalele propuneri ale Inițiativei Cetățenești Europene sunt:

  1. Eliminarea sancțiunilor contra cetățenilor europeni care oferă ajutor umanitar refugiaților.
  2. Crearea unui cadru financiar care să permită accesarea de fonduri europene prin care pot fi ajutați refugiații, de către cetățeni europeni sau autorități locale.
  3. Protecție în fața abuzurilor și exploatării pentru migranți, printr-un mecanism de reclamații și soluționare a plângerilor.

Puteți afla mai multe vizitând pagina inițiativei, www.wearewelcomingeurope.eu, sau din acest material (click).

Semnați chiar acum Inițiativa Cetățenească Europeană, completând formularul:

Loading...

                                    

În anul 2017 Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților a fost finanțată printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Începând cu anul 2018, CDMiR este susținută prin intermediul proiectului NIEM- National Integration Evaluation Mechanism. Measuring and improving integration of beneficiaries of international protection, finanțat prin Fondul European pentru Migrație și Azil, co-finanțat de Open Society Foundations.

Pentru mai multe informații despre Programul de Cooperare Elvețiano-Român, accesați www.swiss-contribution.ro, www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

Detalii despre proiectul NIEM sunt disponibile pe www.forintegration.eu.

Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian, a Comisiei Europene, sau a Open Society Foundations.

Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Centrul de Documentare şi Cercetare în Domeniul Integrării Imigranţilor și de Centrul pentru Inovare Publică.